Βορειοδυτικά!

Εντυπώσεις, σημειώσεις, παρατηρήσεις, εμπειρίες και συζητήσεις γύρω από τη μετανάστευση στη βόρεια Ευρώπη...

Βορειοδυτικά! Λίγα λόγια για αυτό το blog και τη μετανάστευση.

Κείμενο - Επιμέλεια: Σωκράτης & Θοδωρής

Τα περισσότερα άρθρα που διαβάζετε μέχρι αυτήν τη στιγμή είναι παλαιότερα άρθρα που είχαν αναρτηθεί στις 3000 μέρες και στο ipernity. Επειδή, όμως, αυτές οι δύο τοποθεσίες εμπεριέχουν και πολλές άλλες θεματικές ενότητες, πέραν της μετανάστευσης, θεώρησα καλό και αναγκαίο να δημιουργήσω αυτό το blog. Τι σκέψεις έχω για αυτό το blog:

  • Να μπορέσει να συγκεντρώσει όσον το δυνατόν περισσότερες και ακριβείς πληροφορίες για διάφορες χώρες μετανάστευσης, με σκοπό να προετοιμάσει το καλύτερο δυνατό έδαφος για την προετοιμασία και την ευδοκίμηση νέων μεταναστών.
  • Να δημιουργηθεί σταδιακά ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των πάρα πολλών ανθρώπων που παλεύουν ουσιαστικά μόνοι τους να στεριώσουν στις ξένες χώρες. Να κάνουμε δειλά-δειλά κάποια ουσιώδη βήματα να έρθουμε ο ένας κοντά στον άλλον, να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις επιφυλάξεις μας και να προσπαθήσουμε έτσι απλά να δώσουμε λίγη υποστήριξη στον διπλανό μας. Μια κουβέντα, ένα διάβασμα ενός ξενόγλωσσου γράμματος από κάποια υπηρεσία, μια μικρή διαφωτιστική κουβέντα για τις συνθήκες ζωής, δύο-τρεις κατευθυντήριες γραμμές, τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να προσέξει, ορισμένες επισημάνσεις αρχικών αδιόρατων παγίδων στην ξένη χώρα, όλα αυτά δεν κοστίζουν τίποτα ούτε σε κόπο ούτε σε χρόνο και όμως είναι τόσο πολύτιμα για αυτούς που τα έχουν ανάγκη.
  • Να παρουσιάσει απόψεις, έστω και υπό αμφισβήτηση, έτσι ώστε να υπάρξει πολυφωνία και ποικιλία θέσεων και τοποθετήσεων πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα αγγίζει τη ζωή ενός μετανάστη.
Ήδη, εδώ και μερικούς μήνες λαμβάνω πολλά μηνύματα από διάφορους φίλους που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και από άλλους που βρίσκονται ήδη στον δρόμο. Δεν μπόρεσα να απαντήσω σε όλους μέχρι σήμερα και ζητώ για αυτό την κατανόησή τους. Θα φροντίσω να επικοινωνήσω με όλους σας μέσα στον επόμενο καιρό. Από την άλλη πλευρά, αυτό το blog μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο, αφού αν προβάλλουν ανοιχτά τα γράμματά σας εδώ, σίγουρα θα υπάρξουν άνθρωποι που θα ανταποκριθούν και θα βοηθήσουν.
Προσωπικά, αν δεν έγραφα ένα ανοικτό γράμμα στο ipernity περιγράφοντας ξεκάθαρα τον εαυτό μου και τους στόχους μου, δεν πιστεύω ότι θα τα κατάφερνα να ήμουν στην Ολλανδία αυτήν τη στιγμή. Βρέθηκαν, έτσι, κάποιοι άνθρωποι να με βοηθήσουν ανιδιοτελώς.
Αυτό θα πρέπει να κάνει και ο καθένας μας, αν θέλει να τα καταφέρει. Πρέπει να κάνει broadcasting παντού για υποστήριξη. Απλά και χωρίς υπερβολές ή φόβο. Και κάποια στιγμή θα βρεθούν κάποιοι άνθρωποι να τον βοηθήσουν.

FORUM

FORUM
MOFEU.eu: Το επίσημο forum του Βορειοδυτικά!

Προβολές της σελίδας

Βορειοδυτικοί!

Ειδήσεις (Ευρώπη)

Blogs! (Benelux)

Ελληνική ενημέρωση