Βορειοδυτικά!

Εντυπώσεις, σημειώσεις, παρατηρήσεις, εμπειρίες και συζητήσεις γύρω από τη μετανάστευση στη βόρεια Ευρώπη...

Μερικά λόγια για την Δανία

Συντάκτης : Θοδωρής

Από τότε που άρχισε η κρίση στην Ελλάδα,κυρίως οικογενειάρχες και νέα παιδιά άρχισαν να ψάχνονται για μετανάστευση , μία από αυτές τις χώρες είναι και η Δανία.

Πριν από μερικούς μήνες ένας Έλληνας της Δανίας,ο Μάριος αποφάσισε και δημιούργησε το forum greeks in denmark ( http://www.greeksdk.com/forums/index.php ) όπου αρχίσει να δίνει πληροφορίες για την Δανία καθότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα καθότι στα
ύψη σκαρφαλώνουν οι δείκτες ανεργίας στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα .

Το ποσοστό ανεργίας του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε στο 27,6% τον Μάιο, από 27% τον Απρίλιο. Ειδικότερα, τον Μάιο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%.

Όσον αφορά στη μέση ανεργία στην Ευρωζώνη, κυμάνθηκε τον Ιούλιο στο 12,1% παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε. παρέμεινε επίσης σταθερή στο 11%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,3%) και το Λουξεμβούργο (5,7%).

Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν τον Ιούλιο 11,9%, στις γυναίκες 12,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 24%.



Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 12,2% σε 17,3%), η Ελλάδα (από 23,8% σε 27,6%) και η Σλοβενία (από 9,3% σε 11,2%).
Πολύ μεγάλο και τραγικό ποσοστό καταγράφεται και στην ανεργία των νέων που είναι στο 62,9% .
(Από πηγή skai : http://www.skai.gr/news/finance/article/240793/eurostat-nea-auxisi-tis-anergias-stin-ellada-to-maio-sto-276/ )

Μερικά στοιχεία που έχει παραθέσει ο Μάριος είναι αν χρειάζεται μόνιμη άδεια παραμονής στην Δανία
 και ένα άλλο θέμα μόλις έφτασα στην Δανία και τι πρέπει να ξέρω .
Πέρα από το Διδασκαλείο ξένων γλωσσών όπου γίνονται μαθήματα στην Δανέζικη γλώσσα,ένα άλλο μέλος του forum της Δανίας Jawhe πρότεινε τις παρακάτω ιστοσελίδες :
http://www.ielanguages.com/danish1.html

http://www.surfacelanguages.com/language/Danish

Ευχαριστούμε τον Μάριο για τις πληροφορίες που μας έδωσε.



FORUM

FORUM
MOFEU.eu: Το επίσημο forum του Βορειοδυτικά!

Προβολές της σελίδας

Βορειοδυτικοί!

Ειδήσεις (Ευρώπη)

Blogs! (Benelux)

Ελληνική ενημέρωση